Wat is nu eigenlijk refurbished

Wat is Renew

Renew laptops zijn hagelnieuwe laptops die verkocht zijn maar binnen de wettelijke zichttermijn zijn terug gestuurd naar de winkel. Deze worden vervolgens teruggestuurd naar de fabrikant en worden daar nagekeken op beschadigingen en/of fouten. Na dit proces gaan deze laptops, vaak in een alternatieve verpakking, weer terug naar de winkel en worden deze onder volledige Garantie van de fabrikant verkocht als Renew. 

Met het Keurmerk Refurbished weet je nu eindelijk wat je koopt

Waar steeds minder mensen kiezen voor nieuw stijgen de verkoopaantallen van refurbished iPhones sterk. Dat is niet voor niks, want met een refurbished iPhone ben je al snel tientallen procenten goedkoper uit. Echter, uit onderzoek blijkt dat veel mensen nog terughoudend zijn als het gaat om refurbished Apple producten. Dat heeft alles te maken met de angst voor defecten. Hoe weet je nu zeker dat je geen miskoop aanschaft?

Dankzij het Keurmerk Refurbished heeft u als consument of zakelijke klant altijd deze zekerheid.

Keurmerk scheidt kaf van het koren

Steeds meer aanbieders verkopen toestellen met als label ‘refurbished’.

Maar er zijn genoeg aanbieders waar men alleen doekje over een tweedehands telefoon heen haalt. Dat betekent concreet geen deugdelijke controles (omdat men niet beschikt over de juiste programma’s), iPhones afkomstig uit China (van de buitenkant zonder krasjes, maar ‘onder de motorkap’ volop ellende), geen gecertificeerde datawipe, inferieure accessoires (met risico’s op brand), geen meest recente iOS update op het toestel, geen 2 jaar garantie, geen telefonisch bereikbare Servicedesk, reparaties van toestellen die weken duren, aanbieders die financieel niet gezond zijn, waardoor garantie niets betekent.

Voor de consument en de zakelijke markt is onderscheid hierin maken ook niet te doen. De kwaliteit, garantie en transparantie van refurbished is één groot grijs gebied. Klanten weten nu  niet wat voor producten ze in huis halen. De markt én de overheid zijn dus van mening dat professioneel refurbished een keurmerk nodig heeft. Het Keurmerk Refurbished.

Wat houdt Het Keurmerk Refurbished concreet in?

Techniek Nederland (voorheen: Uneto VNI) introduceert op 15 maart 2019 samen met de marktleiders op refurbished, waaronder Forza Refurbished, Het Keurmerk Refurbished. Het Keurmerk Refurbished staat voor de volgende 5 beloftes:

1. Kwaliteit gegarandeerd

Kwaliteit staat altijd voorop, dat is bij refurbished niet minder waar. De eerste belofte die Het Refurbished Keurmerk behelst is kwaliteitsgarantie. Keurmerk-bedrijven testen de iPhones professioneel op 50 punten met de juiste testprogramma’s. Deze processen zijn gecontroleerd middels een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training. TÜV opereert Europees niveau, maar ook in andere delen van de wereld.

2. Altijd twee jaar garantie op Refurbished iPhones

Zelfs al is je product of reviewscore nóg zo goed, het kan voorkomen dat een toestel niet (meer) naar behoren functioneert door een technisch mankement. Dan wil je als consument kunnen bouwen op een eerlijke, duidelijke en uitgebreide garantieperiode. Toestellen die onder Het Keurmerk vallen beschikken dus altijd over een eenjarige garantieperiode. Op het toestel, maar óók op de laadaccessoires en batterij.

3. Uniforme cosmetische gradaties

Refurbished iPhones (met het Keurmerk) worden onderverdeeld in drie categorieën (gradaties) aan de hand van cosmetische kenmerken. Dit heeft dus puur te maken met het uiterlijk van een Apple-iPhone. Binnen Het Refurbished Keurmerk is sprake van drie uniforme definities van de verschillende gradaties: A-B-C gradaties. Aan de C-gradatie is duidelijk te zien dat het een gebruikt product is. Aan de B-gradatie kunnen wat lichte beschadigingen zitten en A-gradatie is eigenlijk niet van nieuw te onderscheiden.

4. Professionele aanbieders

  1. Een vierde eis die gesteld wordt betreft het professioneel aanbieden van producten. Bedrijven die onder Het Keurmerk Refurbished vallen moeten het zelf refurbishen van devices als corebusiness hebben. Daarnaast wordt er verwacht jaarlijks een minimale omzet van € 2 miljoen (excl. BTW) te maken op refurbished.
  2. Financieel gezonde aanbieders

EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Daarbij wordt onder meer meegewogen: solvabiliteit, vermogenspositie, omzet / resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Deze audit maakt inzichtelijk hoe een bedrijf er op financieel vlak voor staat en biedt de zekerheid dat een partij niet zomaar failliet verklaard zal worden.

Waarom het keurmerk refurbished het verschil gaat maken?

Dat er behoefte is aan een Keurmerk blijkt ook uit De Grote Refurbished Barometer, die in november 2018 gepubliceerd werd. Vergelijkingswebsite Big Spark bundelde haar krachten met gezaghebbende partijen als Deloitte, CBS, Telecompaper en Gartner om de refurbished markt in kaart te brengen. Na 1.400 consumenten ondervraagd te hebben, wordt de introductie van een betrouwbaar refurbished keurmerk door twijfelaars als dé belangrijkste reden genoemd om alsnog te kiezen voor refurbished. Het Keurmerk Refurbished heeft dan ook de steun van de Consumentenbond en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

New Life Computers betrekt daarom met trots alleen de refurbished Apple producten van de Topspeler(s) uit de markt

Steeds meer bedrijven verkopen refurbished en vrijwel iedereen (95%) is bekend met gereviseerd. Maar hoe maak je vandaag de dag nog onderscheidt tussen al die aanbieders? Het antwoord is simpel: Het Keurmerk Refurbished. Wanneer je dus een refurbished toestel koopt via New Life Computers weet je dus zeker dat je kunt bouwen op de hoogst gestelde eisen. Geen valse beloftes, onzichtbare schade of toestellen die na een paar weken al kapot gaan. De hoogste kwaliteit refurbished-Apple voor een eerlijke een voordelige prijs.