Wat wij doen met uw oude pc / laptop

Wordt jij hun nieuwe ShipMate!

Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar de medische zorg te ondersteunen met training en operaties. Op dit moment is het tweede schip, de Global Mercy, inmiddels ook in de vaart. Op termijn willen ze met twee schepen dubbel zoveel impact hebben. Wordt ook SHIPmate en steun de schepen voor een werkperiode van 12 maanden! Zo geeft u duizenden mensen weer hoop op een nieuwe toekomst!

GAMAL DENTAL SCHOOL

Wij, New Life Computers, zijn partner van Mercy Ships Holland. Mercy Ships voert medische zorg uit aan boord van haar twee
ziekenhuisschepen in Afrika. Naast operaties aan boord wordt er ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van zorg.

Dit gebeurt o.a. door het trainen van medisch personeel zodat de zorg in het land aanwezig blijft als Mercy Ships vertrekt.
Op dit moment werkt Mercy Ships aan de uitbreiding van een tandartsenschool in Guinee (West-Afrika).
Het land heeft een groot tekort aan tandartsen. Veel mensen in Guinee zijn nog nooit bij een echte
tandarts geweest. In samenwerking met de plaatselijke universiteit, werkt Mercy Ships aan de
professionalisering van de tandartsenopleiding en uitbreiding van de tandartsenschool.
Úw en onze financiële hulp zijn daarvoor nodig voor. Door onze financiële bijdragen kan de school
uitgebreid worden en wordt mondzorg en tandheelkunde voor steeds meer mensen toegankelijk
gemaakt. Want wij vinden: medische zorg is een mensenrecht en géén voorrecht. Helpt u ook mee aan
het opleiden van meer tandartsen in Guinee? Uw gift is fiscaal aftrekbaar.


Meer informatie en doneren via: www.mercyships.nl/gamal.
DEEL DEZE INFORMATIE MET UW EIGEN NETWERK EN HELP ONS DE UITBREIDING VAN DE TANDARTSSCHOOL TE REALISEREN.
KOPIEER EN PLAK DEZE INFORMATIE, BESTEMD VOOR UW WEBSITE, NIEUWSBRIEF EN SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.

New Life Computers ondersteunt dit initiatief van harte en heeft 39 stuks refurbished Lenovo laptops gedoneerd aan dit goede doel. Doe ook mee en lever uw oude nog werkende laptop Gratis in bij New Life Computers en wij doneren deze dan met een schone installatie Gratis aan Mercy Ships.

Vereniging Humanitas Amersfoort

New Life Computers steunt het werk van de vereniging Humanitas Amersfoort. Het komt regelmatig voor dat oude computers en/of laptops van de hand worden gedaan die te oud zijn voor de gebruiker maar nog wel werkbaar zijn. Wij knappen deze apparatuur weer op en installeren deze voor de hulp bij de administratie. Wij doneren deze geheel kosteloos aan deze vereniging zodat de mensen in Amersfoort en omgeving hier nog enige tijd mee kunnen werken. Heeft u dus nog werkende pc's en/of laptops, lever die dan in bij New Life Computers en wij regelen dat deze terecht komen bij deze Stichting.

Stichting Oloonkolin Kenya

New Life Computers steunt tevens het mooie werk van de stichting Oloonkolin in Kenya 

Kennis voor duurzame ontwikkeling

De Masai vormen wellicht de bekendste stam van Afrika. Van oudsher waren de Masai nomaden, die met hun kuddes door Oost-Afrika trokken. In de afgelopen decennia konden ze hun traditionele levenswijze niet voortzetten. Dat komt door de steeds verdere verdeling van gronden, waardoor de Masai niet meer ongehinderd kunnen rondtrekken.

Veel Masai hebben zich noodgedwongen in nederzettingen en dorpen gevestigd, onder meer in het gebied Trans Mara in het zuidwesten van Kenya. Daar leven ruim 700.000 Masai.

Verblijven op één vaste plaats vereist een compleet andere manier van leven dan rondreizen. De Masai zijn onbekend met de eisen en noden van het leven in vaste nederzettingen. Dat leidt ertoe dat velen van hen in verschrikkelijke omstandigheden leven, met een gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen. Wij willen de Masai in dit gebied helpen met het aanpassen aan hun veranderde omstandigheden, zodat ze een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.

Een van de armste nederzettingen in Trans Mara is Oloonkolin , een dorp met zo'n 7.000 inwoners. Ons streven is dat de beoogde veranderingen in Oloonkolin zich als een olievlek verspreiden over de rest van Trans Mara. Oloonkolin bevindt zich aan de overkant van Maasai Mara National Reserve, een van de bekendste natuurparken in Afrika. Het park wordt jaarlijks door circa 300.000 vooral buitenlandse toeristen bezocht. De luxe van deze toeristische trekpleister staat in schril contrast met de armoede in Oloonkolin.

Wat te doen met uw lege cartridges

New Life Computers steunt het werk van de Stichting ALS Nederland. Met het inleveren van uw lege cartridge steunt u het onderzoek naar ALS in Nederland. Mede dankzij uw lege cartridges en toners die door vele particulieren en bedrijven voor de Stichting ALS Nederland wordt ingezameld steunt u samen met New Life Computers een heel goed doel!

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog 3 tot 5 jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. Help mee. Start een actie want er is geen tijd te verliezen. 

Een waardevolle bijdrage dus. De cartridges en toners worden gerecycled door Eeko. Dus spaar je hiermee ook het milieu.Het inleveren is bij New Life Computers heel eenvoudig én kost je niets! Stop ze in de Rode doos en klaar bent.