Windows 12 komt eraan

In de 2e helft van 2024 zal na verwachting Microsoft Windows 12 gaan uitbrengen. Windows 12 bouwt voort op de fundering van voorgaande versies en voegt enkele opvallende nieuwe features toe. Van een vernieuwde desktopinterface tot geavanceerde AI-mogelijkheden en verbeteringen in de installatie-ervaring, Windows 12 is een platform dat tegemoetkomt aan de behoeften van de moderne gebruiker en je in staat stelt om efficiënter, veiliger en meer verbonden te werken.

Wat is er nieuw in Windows 12

Eén van de meest opvallende updates is de nieuwe desktop-interface. Deze nieuwe interface heeft een zwevende taakbalk en iconen bovenaan het scherm. Hierdoor gaat het ontwerp van Windows 12 meer in de richting van besturingssystemen zoals Mac OS en bepaalde Linux-distributies.

Modulaire Aanpak

Een andere verandering is de introductie van een meer modulaire aanpak, genaamd CorePC. Hierbij kunnen bepaalde componenten van het besturingssysteem worden in- of uitgeschakeld, afhankelijk van het type apparaat. Hierdoor zal Windows 12 in staat zijn om een aangepaste te worden op de hardware. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil tussen een tablet en een desktop computer.

Snellere Updates

De Windows 12 installatie wizard is ook verbeterd. Bepaalde delen van het besturingssysteem zijn afgeschermd voor gebruikers waardoor updates sneller en naadlozer kunnen worden geïnstalleerd. Dit leidt tot minder onderbrekingen tijdens het updateproces.

Kunstmatige Intelligentie (AI) Functies

Windows 12 heeft meer AI-functies. Bijvoorbeeld het herkennen van de inhoud op het scherm en het voorstellen van acties op basis daarvan. Ook kan Windows 12 objecten in afbeeldingen kan herkennen, waardoor het gemakkelijker wordt om objecten te kopiëren en ergens anders in te voegen.

Verbeterde Startmenu Aanpassing

Microsoft heeft gewerkt aan verbeterde aanpassingsmogelijkheden voor het Startmenu. hierdoor ben je in staat om het Startmenu meer aan te passen aan jouw voorkeuren en werkstroom. Je kunt bijvoorbeeld het aantal rijen met vastgepinde en aanbevolen items aanpassen.

Systeemvereisten van Windows 12

Om ervoor te zorgen dat Windows 12 soepel en efficiënt draait, zijn specifieke systeemeisen van groot belang. Deze eisen zorgen ervoor dat het besturingssysteem optimaal presteert en de gebruiker een betrouwbare ervaring biedt. Hieronder vind je de essentiële systeemeisen voor Windows 12:

  • 64-bit processor met een kloksnelheid van minimaal 1 GHz
  • Minimaal 8 GB RAM maar aan te bevelen 16 GB RAM voor vlotte multitasking
  • Minimaal 64 GB opslagruimte voor het besturingssysteem en applicaties
  • UEFI en de mogelijkheid voor Secure Boot voor een veilige opstartprocedure
  • TPM 2.0 (Trusted Platform Module) voor versterkte beveiliging
  • Scherm van minstens 9 inch met een HD-resolutie van 1366x768 pixels voor een heldere weergave
  • DirectX 12 compatibele graphics / WDDM 2.x voor grafisch-intensieve taken
  • Internetverbinding voor toegang tot online diensten en updates

New Life Computers kan echter in de meeste gevallen onafhankelijk van de hardware een UpGrade naar Windows 12 installeren. Hierbij gaat geen Data verloren en gaat niet ten koste van overige programma's. Kijk voor de tarieven op onze prijslijst.  

Koopt u na het uitkomen van Windows 12 bij New Life Computers een nieuwe laptop en/of pc dan wordt deze standaard geïnstalleerd met Windows 12. Kijk voor een nieuwe laptop op de pagina laptops.